Sobrassada torrada pel "Darrer Dimarts" de Carnaval
A Menorca, aquests últims dies de Carnaval es coneixen amb el nom dels Darrers Dies, en què se celebra precisament els últims dies en què es podia menjar carn abans de la Quaresma.
El Carnaval comença el Dijous Llarder i finalitza el Dimecres de Cendra, dia que marca l'inici de la Quaresma. A Menorca, aquests últims dies de Carnaval es coneixen amb el nom dels Darrers Dies, quan se celebra precisament els últims dies en què es podia menjar carn abans de la Quaresma. La importància de la gastronomia durant aquestes festes era molt més marcada en el passat, a causa de que llavors la dieta habitual de les societats mediterrànies era més pobre i el Carnaval convertia l'ocasió esperada per fer excessos en el menjar.
 
A la zona del ponent de Menorca, al Darrer Dimarts (últim dimarts) es manté l'antic costum de sortir en família i amb amics al camp, on es prepara un berenar amb sobrassada i botifarró a la brasa, acompanyats també de la rebosteria típica d'aquests dies com la greixera i els crespells.
 
 

Aquesta celebració probablement prové del costum de les matances del porc durant els Darrers Dies i per tant, un moment en què la majoria de famílies tenien provisió de sobrassades. Durant el Carnaval els àpats tradicionals a Menorca són tot tipus d'embotit de porc, greixera de peus de porc, formatjades, flaons i crespells.

Ja a la nit, en alguns pobles de Menorca es fa l'enterrament del Camestortes, paròdia d'un enterrament, amb desfilada de dones que ploren i personatges vestits de negre, que de vegades acaba fins i tot amb la lectura d'un testament en to sarcàstic i amb el que s'acaben les festes dels Darrers Dies o de Carnaval per donar pas a la Quaresma.
 
Tens ja tot preparat per al Darrer Dimarts d'enguany?

Avisos legals | Mapa de la web
Supermercat Trebaluger S.L. | B07751233 | Camí de Rafalet, 23 Caserío de Trebalúger | 07720 Es Castell (Menorca) | Illes Balears
Embotits de Menorca Trebalúger, elaboració artesanal i venda online de carnixulla, sobrassada, camot, botifarró, formatge de vaca, formatges de cabra, rebosteria menorquina, pastisets, ensaïmades, melmelades, mel i altres productes casolans de la illa. Comprar online productes típics de Menorca a Embotits Trebalúger (Supermercat Trebalúger as Castell - Balears - Espanya )
desenvolupat per KodeaWeb