Sobrassada picant pebre ecologic "tap de cortí"
1 Unitat 300-350 gr.aprox
Ingredients: Carn magra i cansalada de porc, pebre ecològic "tap de cortí" pebre picant, antirranci i sal.
Elaboració: Es barregen tots els ingredients, s’embuteix en el budell i es deixa secar.
Al tenir més temps de curació té un sabor més fort que la sobrassada tendra.
Es recomana consumir crua, acompanyada de pa de pages o torrades.
També pot acompanyar d'un poc de mel ja que juga molt amb els contrastos dels sabors.
Pebre Tap de Cortí: El Tap de Cortí és un pebrot dolç (capsicum annuum) que arriba a Mallorca a la fi del segle XVI on arrela fort aquesta varietat solament es produïx a Mallorca, a partir dels anys 70 la producció de Tap de Cortí experimenta una gran disminució a causa de la pèrdua de competitivitat causada per l'entrada del pebre murcià a un preu impossible d'assumir per l'agricultor mallorquí fins que esta gairebé a punt de desaparèixer i és en l'any 2008 quan l'empresa Especias Crespí (proveïdor de les nostres especias) comença una campanya per a recuperar aquesta varietat de pebre.
La recuperació es va basar en tres pilars importants, el suport als petits agricultors ecològics compromesos amb la conservació de les llavors i varietats vegetals locals, la volta als mètodes tradicionals d'elaboració i el moldre , amb importants inversions en instal·lacions adequades i una simpàtica campanya de comunicació que va sensibilitzar als consumidors sobre la importància de protegir el nostre valuós patrimoni gastronòmic.
Aquest pebrot es caracteritza pel seu color vermell, l'aroma inimitable i un gust dolç. Mòlt amb les seves llavors aporta vitamina C i és un antioxidant natural necessari per a l'òptima qualitat de la sobrassada.